Spoedpost Nieuwegein

Levensbedreigende situatie? Bel altijd 112
Levensbedreigende situatie? Bel altijd 112

Huisartsenpost Houten sluit (informatie voor inwoners gemeente Houten)

Spoedpost huisartsen (huisartsenpost) Houten sluit

Inwoners gemeente Houten voor spoedconsulten vanaf 1 juli 2019 naar Nieuwegein. Telefoonnummer blijft ongewijzigd.

Vanaf 1 juli 2019 kunnen patiënten uit de gemeente Houten voor spoedconsulten tijdens avonden, nachten, weekenden en feestdagen – op afspraak – terecht op de spoedpost (huisartsenpost) Nieuwegein. Deze post is gevestigd naast de Spoedeisende Hulp van het St. Antonius Ziekenhuis  aan de Koekoekslaan 1.

De Houtense post was in de nachten altijd al gesloten. Gemiddeld zullen naar verwachting ongeveer twee patiënten uit Houten per nacht voor een consult naar Nieuwegein komen.

De maatregel is noodzakelijk om de continuïteit, kwaliteit en veiligheid van zorg te waarborgen. De huisartsenspoedzorg heeft al jaren te kampen met een groot tekort aan gekwalificeerd personeel (triagisten). De situatie is inmiddels dusdanig dat Primair helaas genoodzaakt is om maatregelen te nemen die ook inwoners treffen, iets wat we lang hebben geprobeerd te voorkomen.

Door de consulten te verplaatsen naar de spoedpost in Nieuwegein komt enige ruimte in de bezetting en wordt de zorg voor patiënten die met spoed een huisarts nodig hebben gewaarborgd.

De aanrijtijden van de ambulancedienst veranderen niet. Indien medisch noodzakelijk legt de huisarts een visite af. De aanrijtijden voor visites en de reistijd voor patiënten uit de gemeente Houten naar de post Nieuwegein vallen binnen de hiervoor gestelde richtlijnen.

Contactgegevens en openingstijden huisartsenspoedzorg voor inwoners gemeente Houten vanaf 1 juli 2019

Een consult op de spoedpost huisartsen kan alleen op afspraak. De post is (buiten kantooruren, ook in de nacht) bereikbaar onder telefoonnummer  088 130 96 80. Na telefonische triage wordt – indien urgent – een consult, visite of doorverwijzing naar de SEH toegewezen. Voor niet-urgente zorgvragen neemt de patiënt de volgende werkdag contact op met de eigen huisarts.

Spoedpost huisartsen Nieuwegein

Koekoekslaan 1
3435 CM Nieuwegein
Telefoon: 088 130 96 80

Openingstijden:
ma-vr: 17.00 tot 08.00 uur
za-zo-feestdagen: 24/7

Voor meer informatie over de spoedpost huisartsen verwijzen wij u naar www.primair-hap.nl.

Klik hier voor antwoorden op veel gestelde vragen voor inwoners uit de gemeente Houten.

Klik hier voor het persbericht voor inwoners van de gemeenten Bunnik en Wijk bij Duurstede.

Klik hier voor antwoorden op veel gestelde vragen voor inwoners uit de gemeenten Bunnik en Wijk bij Duurstede.

Terug naar overzicht