Spoedpost Nieuwegein

Levensbedreigende situatie? Bel altijd 112
Levensbedreigende situatie? Bel altijd 112

Huisartsenpost Houten sluit (informatie voor inwoners gemeenten Bunnik en Wijk bij Duurstede)

Update / rectificatie

In onderstaand persbericht meldden wij dat spoedconsulten voor patiënten uit Bunnik en Wijk bij Duurstede in de nacht (23.00-08.00 uur) plaatsvinden op de spoedpost huisartsen Stad Utrecht. Dit is echter niet in alle situaties van toepassing. Het is daarom van groot belang dat patiënten altijd eerst telefonisch contact opnemen. Het telefoonnummer van de spoedpost huisartsen (huisartsenpost) Zeist is buiten kantoortijden doorlopend bereikbaar, ook in de nacht (088 130 96 10).

– – – –  

Spoedpost huisartsen (huisartsenpost) Houten sluit

Inwoners gemeenten Bunnik en Wijk bij Duurstede voor spoedconsulten vanaf 1 juli 2019 in avond/weekend naar Zeist, in de nacht naar Utrecht. Telefoonnummer wijzigt naar 088 130 96 10.

Vanaf 1 juli 2019 kunnen patiënten uit de gemeenten Wijk bij Duurstede en Bunnik  voor spoedconsulten tijdens avonden, weekenden en feestdagen – op afspraak – terecht op de spoedpost (huisartsenpost) Zeist. Deze post is gevestigd in het Diakonessenhuis Zeist aan de Professor Lorentzlaan 76.

In de nachten (23.00-08.00 uur) is de post Zeist gesloten en kunnen patiënten voor een spoedconsult terecht op de spoedpost Stad Utrecht. Deze post is gevestigd in het Spoedzorgcentrum van het Diakonessenhuis Utrecht aan de Burgemeester Fockema Andreaelaan 60. De Houtense post was in de nachten altijd al gesloten. Gemiddeld zullen naar verwachting ongeveer 2 patiënten uit Bunnik en Wijk bij Duurstede per nacht voor een consult naar Utrecht komen.

De maatregel is noodzakelijk om de continuïteit, kwaliteit en veiligheid van zorg te waarborgen. De huisartsenspoedzorg heeft al jaren te kampen met een groot tekort aan gekwalificeerd personeel (triagisten). De situatie is inmiddels dusdanig dat Primair helaas genoodzaakt is om maatregelen te nemen die ook inwoners treffen, iets wat we lang hebben geprobeerd te voorkomen.

De aanrijtijden van de ambulancedienst veranderen niet. Indien medisch noodzakelijk legt de huisarts een visite af. De aanrijtijden voor visites en de reistijd voor patiënten uit de gemeenten Bunnik en Wijk bij Duurstede naar de posten Zeist en Utrecht vallen binnen de hiervoor gestelde richtlijnen.

Door de consulten te verplaatsen naar de spoedpost in Zeist komt enige ruimte in de bezetting en wordt de zorg voor patiënten die met spoed een huisarts nodig hebben gewaarborgd.

Contactgegevens en openingstijden huisartsenspoedzorg voor inwoners gemeenten Bunnik en Wijk bij Duurstede vanaf 1 juli 2019

Een consult op de spoedpost huisartsen kan alleen op afspraak. De spoedpost huisartsen is (buiten kantooruren, ook in de nacht) bereikbaar onder telefoonnummer  088 130 96 10. Na telefonische triage wordt – indien urgent – een consult, visite of doorverwijzing naar de SEH toegewezen. Voor niet-urgente zorgvragen neemt de patiënt de volgende werkdag contact op met de eigen huisarts.

Tijdens avonden, weekenden en feestdagen kunnen patiënten (alleen op afspraak) voor een spoedconsult terecht op de locatie:

Spoedpost huisartsen Zeist

Professor Lorentzlaan 76
3707 HL Zeist
Telefoon: 088 130 96 10

Openingstijden:
ma-vr: 17.00 tot 23.00 uur
za-zo: 08.00 tot 23.00 uur

Op deze locatie is ook een dienstapotheek gevestigd die in de weekenden en avonden geopend is.

Tussen 23.00 en 08.00 uur vinden spoedconsulten (alleen op afspraak) plaats op de locatie:

Spoedpost huisartsen Stad Utrecht

Burgemeester Fockema Andreaelaan 60
3582 KT Utrecht

Op deze locatie is ook de nachtapotheek gevestigd.

Voor meer informatie over de spoedpost huisartsen verwijzen wij u naar www.primair-hap.nl.

Klik hier voor antwoorden op veel gestelde vragen voor inwoners uit de gemeenten Wijk bij Duurstede en Bunnik.

Klik hier voor het persbericht voor inwoners van de gemeente Houten.

Klik hier voor antwoorden op veel gestelde vragen voor inwoners uit de gemeente Houten.

Terug naar overzicht