Spoedpost Nieuwegein

Levensbedreigende situatie? Bel altijd 112
Levensbedreigende situatie? Bel altijd 112

Nachtelijke consulten spoedpost huisartsen (huisartsenpost) Zeist m.i.v. 1 mei 2019 naar Stad Utrecht

Update / rectificatie

In onderstaand bericht meldden wij dat spoedconsulten voor patiënten uit Zeist e.o. in de nacht plaatsvinden op de spoedpost huisartsen Stad Utrecht. Dit is niet in alle situaties van toepassing. Het is daarom van groot belang dat patiënten altijd eerst telefonisch contact opnemen. Het telefoonnummer van de spoedpost huisartsen (huisartsenpost) Zeist is buiten kantoortijden doorlopend bereikbaar, ook in de nacht (088 130 96 10).

– – – – –

Vanaf 1 mei 2019 kunnen patiënten uit Zeist e.o. voor spoedconsulten in de nacht (23.00 tot 08.00 uur) – op afspraak – terecht op de spoedpost huisartsen Stad Utrecht. Deze post is gevestigd in het Spoedzorgcentrum van het Diakonessenhuis Utrecht aan de Burgemeester Fockema Andreaelaan 60.

De maatregel is noodzakelijk om de continuïteit, kwaliteit en veiligheid van zorg te waarborgen. De huisartsenspoedzorg heeft al jaren te kampen met een groot tekort aan gekwalificeerd personeel (triagisten).

Gemiddeld vinden in Zeist drie consulten per nacht plaats. Door deze nachtelijke consulten te verplaatsen naar de spoedpost in Utrecht komt enige ruimte in de bezetting en wordt de zorg voor patiënten die met spoed een huisarts nodig hebben gewaarborgd.

Wat betreft het rijden van visites verandert er niets; indien medisch noodzakelijk zal de huisarts de patiënt thuis bezoeken. Ook de aanrijtijden van de ambulancedienst veranderen niet. De reistijd voor patiënten uit Zeist e.o. naar de post Stad Utrecht valt binnen de hiervoor gestelde richtlijnen.

Eerder was dezelfde maatregel al getroffen in de zomers van 2017 en 2018. De maatregel is vanaf 1 mei 2019 structureel van kracht.

Contactgegevens en openingstijden huisartsenspoedzorg voor inwoners gemeenten Zeist, Utrechtse Heuvelrug, De Bilt en Soesterberg vanaf 1 mei 2019

Een consult op de spoedpost huisartsen kan alleen op afspraak. De spoedpost huisartsen Zeist is (buiten kantooruren, ook in de nacht) bereikbaar onder telefoonnummer  088 130 96 10. Na telefonische triage wordt – indien urgent – een consult, visite of doorverwijzing naar de SEH toegewezen. Voor niet-urgente zorgvragen neemt de patiënt de volgende werkdag contact op met de eigen huisarts.

Spoedpost huisartsen Zeist

Professor Lorentzlaan 76
3707 HL Zeist
Telefoon: 088 130 96 10
Openingstijden:
ma-vr: 17.00 tot 23.00 uur
za-zo-feestdagen: 08.00 tot 23.00 uur

Spoedpost huisartsen Stad Utrecht

Burgemeester Fockema Andreaelaan 60
3582 KT Utrecht
Openingstijden:
ma-vr: 17.00 tot 08.00 uur
za-zo-feestdagen: 24/7

Op deze locatie is ook de nachtapotheek gevestigd.

Voor meer informatie over de spoedpost huisartsen verwijzen wij u naar www.primair-hap.nl

Klik hier voor het document met antwoorden op veel gestelde vragen voor inwoners.

Terug naar overzicht